onsdag 22 juni 2011

Fortsättning från igår...

Hej:)

Här fortsätter min rundvandring på tomten hos mina fina vänner här i byn.

Sådana här stolar hade min farmor! De var målade i falurött och jag tyckte inte om dem. De var svåra att sitta på för ett litet barn, för de ville välta hela tiden. Både framåt och i sidled. För övrigt tyckte jag inte om min farmor heller, så det är inget positivt förknippat med de stolarna för mig. 


Men jag förstår verkligen att de har blivit populära igen för visst är de fina?!

SÅ FIN MÅRBACKA!

Vid entrén till bostadshuset står en annan liten sittgrupp. Så skönt det är med olika alternativ till att få sitta och ta igen sig när man jobbar i trädgården. I den här trädgården jobbas det en hel del och det finns en tanke bakom allt som görs.  

Men...

Det här växttäcket är nästan läskigt. Det brer ut sig och kväver all annan växtlighet. Har aldrig sett det förut och har följdaktligen ingen aning om vad det heter. De har köpt det som små plantor men namnet har glömts bort. 

Det är helt oignomträngligt och stenhårt. Undrar hur de tänkte här, det kommer att ta över hela tomten. Hela byn kanske. Uuuuuh.....snart har vi det här på vår tomt också :/ Och VAD är det under bulorna på täcket???

Hjälp!


När de här knopparna slår ut blir det alldeles gult.


Här ännu ett barnbarn, storebror till lille Gunnar. Arvid heter han och är kompis till mitt barnbarn Alice som är lika gammal.


Jodå, det finns en sittgrupp till:) På bordet står den här somriga blombuketten i en fin emaljerad gammal mjölkhink.

 Och fina blommor finns det förstås också! :) Än så länge...(syftar tillbaka på den växande ruggmattan;))

Nu ska jag städa en stund till innan jag tar ledigt för idag:)

KRAM!

2 kommentarer:

Vad glad jag blir över att du lämnar en kommentar! ♥