fredag 17 juni 2011

Hemma hos Alice och Sofia :)

Hej-Hej!

I går var jag och Aileen (mitt "extrabarn" från Island) till Malmö. "Gjorde stan" tillsammans med tre av mina flickor.

Jag var trött, hade en molande huvudvärk och trivs ju inte egentligen med storstäder; SÅÅ mycket folk och stress. Så för mig var det en tuff dag.
Dessutom glömde jag min handväska i en provhytt på Indiska.

Jag fick igen den, men snacka om nervpirr dessförinnan - innan jag visste att den var kvar! SHIT! Benen var som gelé efteråt när jag tänkte på allt som låg i den: Bilnycklar, husnycklar, kort, kontanter, nyköpt skånekort, kamera, mobiltelefon mm
PUH!!!!
HUR KAN MAN GLÖMMA SIN VÄSKA!?
Jag hoppas att det är sådant som händer alla så det inte är något fel på mig (redan.....?)

Vi åt lunch alla tillsammans på en helmysig restaurang "Gränden" som innefattar delar av flera hus plus en stor innergård. Bar himmel alltså, känns lite som Grekland, fast kallare ...  Blev bara bilder därinifrån med döttrarna på och de vill inte synas i min blogg utan att ha godkänt bilderna först:))))

Tssss...larvigt, för de är alltid så fina!

Den extra köksbänken har fått en ny fin granitskiva.

Efter spring på stan åkte A och jag hem till Jenny och barnen:) som bor i samma stad. Så skönt att få sätta sig ner en stund och dricka kaffe i lugn och ro.
(Ja-ja: lugnochro och lugnochro...;))

Och att få träffa mina små barnbarn!!!! 


Tog några "Bloggbilder" (Inte att förväxla med "privatbilder") :) Här en fin ny prydnadsgunghäst på byrån i flickornas rum.

Alices säng.

 Här fick jag ligga och vara "sjuk" en del av tiden. Just nu leks det en hel del doktor. Är väl kanske för att mamma J (ssk) har börjat jobba igen efter mammaledigheten.(Sofia)

Eller också såg hon att jag inte var så pigg...


Lilla goa Sofia är frisk igen efter Vattkopporna som hon fick riktigt ordentligt med hög feber och många, många, ilsket kliande koppor.

Skönt att ha det gjort:) 


Doktor Alice botar inte bara människor. Ute på Altanen står ett fikonträd som inte vill sig efter den kalla, kalla vintern.

Lilla doktorn var väldigt bekymrad.


Även över det höga gräset t.h.
Det är tur att doktorsväskan innehåller hjälp. Men vilket "verktyg" ska man egentligen välja?!


Men KOLLA!!!

Det kommer redan nya skott ur jorden! Det finns liv kvar, som tur är! Tar nog några år innan de har uppnått trädhöjd!!! :)


Här inne ligger jag när jag "sover över" Jodå - det är färgfilm i kameran, det finns bara ingen färg att fota:)))
Rummet är helt svart-vitt. Men jag som älskar färg sover gott ändå. Sängen är jätteskön så det är bara att släcka lyset;)


Fina kuddar.


På kvällen tog vi tåget hem till vår lilla lugna hemby:D Jenny följde oss till bussen med barnen sovklara i vagnen. Mycket riktigt så somnade de ganska omgående och det var bara för henne att lyfta över dem i sina sängar när de kom hem igen:)

I dag är en annan dag. Idag mår jag bättre, huvudvärken har släppt. Suset i öronen har tystnat. Jag är ensam hemma, A är ute och träffar ett par assistenter som jobbade i hennes klass när hon gick skola här i Sverige.

På måndag åker hon hem. Då sätter jag  igång med städ och matlagning till MIDSOMMAR!

JOHN kommer hem bl.a!!!

Ha en bra dag!!!!

KRAMAR


SÅ. SEG. DATOR.

7 kommentarer:

  1. Det är så jobbigt med huvudvärk och att gå omkring i en storstad är väl inte det mest lockande då. Tur du hittade väskan !! Jag har slutat med väska och plånbok för jag glömmer, bara i yttersta nödfall har jag väska. Du är alltså inte själv om detta och med andra ord fullt frisk :) Och tur att du fick träffa doktorn för då blir allt bra ;) Din dator kan knappast vara värre än min. Ingens är det :))

    SvaraRadera
  2. Vilken SNYGG fot som skymtar till vänster om Sofia;)

    PUSS

    SvaraRadera
  3. Ann-Louise: TACK för de friskförklarande orden! Blir så nervös!!! Ja det är inte så dumt med en liten husdoktor! :)
    Ser att det här inlägget blev långt som en hel roman, kanske därför det segade så på slutet?! Kram.

    Jenny: Ja det var därför jag fotade ju - Sofia råkade bara komma i vägen;)

    SvaraRadera
  4. Huvudvärk får man lätt i en stressig storstad :-) Och du är inte ensam om att glömma handväskan...hihi det har hänt mig också :-)) Vilken tur att du hade en liten husdoktor som kunde ta hand om dig...fniss.

    Vackra insektstavlor över köksbänken. Ha nu en fin helg. Kraaam Paula

    SvaraRadera
  5. Paula: Roligt att du tittade in hos mig!:) Ja, det är verkligen inte så dumt med en liten husdoktor. Faktiskt så blir man bättre bara av att se henne;))) Ha en fin fortsatt helg! Kram!

    SvaraRadera
  6. vilken tur att du fick tillbaka väskan, sånt kan man ju få panik av om något...!

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du lämnar en kommentar! ♥