söndag 21 augusti 2011

Malmöfestivalen 2011

Go'kväll :)

Har precis kommit hem från Malmö där vi har hunnit med att göra en hel del...trötta var vi när vi åkte eftersom vi var  på middag hos Emma och Jonte dagen innan. Där är det ju alltid så roligt att vi inte kom i säng förrän kl 04.00 (!) Svårt att lämna en trevlig fest ;)

Lördag morgon körde vi alltså iväg mot Malmö och landade i V. Hamnen hos Jenny. Alice fyller 4 år på tisdag så vi passade på att uppvakta henne. Ett dockhus hade hon önskat och det är klart att hon måste få det! Vi är ju några stycken som kan lägga ihop när vi köper lite större saker. Så nu har hon ett hus och en familj som ska bo där, men inga möbler! 

(De kommer nog att ramla in på födelsedagen...)

På kvällen träffade vi min käre bror och hans fru. De bjöd oss på middag på en Italiensk restaurang och maten var jättegod!!! S fyllde jämnt när vi var på Cypern så detta var hans present från dem....och jag fick åka snålskjuts...hehe...inte alls fel :)


Det är ju Festival i Malmö nu så vi gick runt på stan några timmar (inklusive kaffestund på deras hotell) På denna festival håller varorna i försäljningsstånden högre kvalité än på de traditionella småmarknaderna.

Detta ser väl ut som rena virrvarret, men det var faktiskt söta änglar och lite andra handgjorda keramiksaker...köpte faktiskt en blå ängel:)

Dagen efter...


...hamnade vi så klart i stan igen :)
Barnen måste ju få en markandsdos också. Och inte ville de sitta i vagnen särskilt länge! Det gällde att ha stenkoll på dem i detta folkhav, där de lätt kunde försvinna på en halv sekund.


Mitt vad det var kom självaste Bamse gående till Alices förtjusning. Lillasyster ville däremot inte gå i närheten av honom NÄ-Ä sa hon bestämt. Så var det med det.


Ett fint gammalt korsvirkeshus - Malmös äldsta - står vid Lilla Torg och det andas historia. Man behöver bara blunda så ser man hur det såg ut när det var nytt och pigor och drängar gick och bar på sina ämbar klädda i hucklen och gamla färglösa klädesdräkter....
Klicka på bilden så ser ni hur GAMMALT virket ser ut...

Samma husfasad på sidan som vätter ut mot torget är rödmålad.


Fika med bror + svägerska hann vi också med innan de åkte tillbaka till Växjö. Alice fick en stor kanelbulle som hon tuggade i sig uppifrån :) Hela ansiktet var fullt av kanel och pärlsocker:)))

hehe...jag kommer att få bannor av Jenny för att jag har satt in en bild av henne när hon har munnen full med macka...:)



Lisa mötte upp på stan och vi besökte även Elin på CERVERA. Inte en bra bild, men jag köpte i alla fall det här tårtfatet på 70% rea. Det blev INTE DYRT:)))) Den lilla skålen fick jag av Jenny som inte klarar av att bli bjuden på fika utan att ge något tillbaka! :)

NU...

 ..ska S och jag titta på ett avsnitt av NCIS innan vi lägger oss. I morgon börjar vi båda jobba igen, men jag hoppas att det är många fina helger kvar att njuta av innan hösten gör sitt intåg!

De senaste dagarna har i alla fall varit jättefina!

Natti-natti!

KRAM!

4 kommentarer:

  1. Härligt väder för Malmöfestivalen!Har varit där en gång(fyra år se`n)men det var stundtals FÖR mycket folk..Fint väder här oxå i helgen, vi har suttit i solen MYCKET, det är riktig avkoppling!
    Ha det BÄST! Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Ni verkar ha haft det toppen!! Men du... När tänker du visa badbilderna egentligen? ;)) Socker o socker...så illa är det nog inte ;))

    Ha en bra första arbetsvecka! :)

    SvaraRadera
  3. Nja...någon badbild blir det inte men jag lovar att lägga ut en annan bild om "-10kg" Så illa är det! hahhaha. :)))

    SvaraRadera
  4. Maria: Ja det är lite väl mycket folk och man får akta sig för visa torg där man lätt kan råka komma iväge för en skytt - de skjuter ju på folk varje dag! Hu!
    Vi har också jättefint väder fortfarande:) Ha det ännu bättre:)

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du lämnar en kommentar! ♥