söndag 4 september 2011

Sovrummet; en minimini-makeover.

Hej igen!

 Nu har jag laddat kameran och tänkte visa några bilder från vårt sovrum. Inga stora förändringar som målning, tapetsering eller sängbyte har skett - bara några mindre detaljer som att ta bort två hyllor och köpa nya sänglampor :)

Och så den nya bäddmadrassen ju!


I vasen ovanför sängen; gamla tulpaner från i våras som jag tog in från rabatten idag :)


Ovanför min sänghalva sitter en ängel och vakar över mig...kan nog behövas hehe;) Den har jag fått av en (pensionerad) arbetskamrat. Tycker att den är jättefin!


Vi har terracottabruna väggar i vårt sovrum därför att vi båda vill ha mörkt där, det känns mer ombonat så. Lättare att sova. Här är det ingen färgexplosion som i resten av huset. Svart och beige är de enda accentfärgerna.

Sängstommen fyndade vi på IKEA för 75:- för några år sedan. Den är i ek, vi gjorde ett undantag där, pga det frestande låga priset:) Jag sa "vi kan ju inte ha ek därinne, det passar ju inte!" S sa "SO WHAT?" Och så fick det bli. Den gången ;)


Köpte nya sänglampor på en elaffär i Osby i förra veckan.

De har dimmer, vilket är jättebra eftersom vi inte alltid lägger oss samtidigt. Nu kan vi ha ett litet svagt sken vid sängen så man hittar dit i mörkret. Oftast är det ju jag som lägger mig sist:) Men igår var det faktiskt S! Innan fick man treva sig fram efter väggen;)


På bordet vid min säng har jag ett foto av mamma och mig taget för 8 år sedan. (Hon visste fortfarande vem jag var då) och hennes gamla smyckesask i porslin. Inga smycken ligger där nu (är ingen smyckesmänniska) bara en tändsticksask :) 

Nu när mina ögon börjar bli ålderssvaga ehhhhh så har jag satt upp en stor väggklocka lågt ner på väggen så jag kan se vad klockan är om jag vaknar till under natten. Väckarklockan är bara ett enda suddblurr om jag inte har mina glasögon på mig. 


Det här är dagens tomatskörd!

Det har varit en kanondag idag! Jättevarmt och soligt.
Vi har rensat i trädgården och suttit ute och njutit mellan passen. Men det klänns ändå att dagarna är kortare nu. Solen står ínte lika högt, skuggorna är långa och det kyler av på eftermiddagen.

I morgon bitti åker jag till Kalmar för att jobba där i två dagar.
"ses" när jag kommer hem!

KRAM!!!

PS. Kommentarer please?!

4 kommentarer:

  1. Blev visst lite fel där i början och det var jag, Chris, som skrev. ;)

    SvaraRadera
  2. Men vilket härligt sängöverkast eller är det täcken? Hur som helt snyggt! Vad bra med dimmer på lamporna, det skulle vi också behöva. Vilket fint kort på dig och din mamma tillsammans! Hon ser så snäll ut. Vad du saknar henne förstår jag ♥

    Vilken stor tomatskörd, så gott :) Ha det så bra i Kalmar karin. Vi ses :)

    SvaraRadera
  3. Chris: Jag fattar inte vad du menar riktigt måste jag erkänna:) Var skrev du och vad blev fel?

    SvaraRadera
  4. Ann-Louise: Du är så trofast:))) Kommenterar alla inlägg, tack!

    Det är ett överkast på sängen hemklickat från Ellos.

    Min mamma var en helt underbar människa. Mycket snäll och faktiskt rolig också:) Vi var väldigt nära. Samma humor och samma intressen. Men inget varar för evigt fast man vill gärna tro det.

    Det ska bli skönt med en hotellnatt, känns lite lyxigt. Gillar även att gå ensam på stan och slippa ta hänsyn till vad någon annan vill se/göra någon gång ibland:)
    Kram

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du lämnar en kommentar! ♥