lördag 17 september 2011

Ute på vår tomt idag.


Hej!
Det här är mitt andra inlägg i kväll, fast det förra raderade jag. Det var så negativt och det är ju inte det jag vill. Men ibland känns det så, tyvärr.

Trots det:

Vi har haft en kanonfin dag med sol och värme. Tyvärr har jag jobbat hela dagen och inte kunnat ta till vara på solen.
Hoppas, hoppas att den är kvar till i morgon, när jag är ledig! :)

Efter jobbet hann jag gå en sväng och fota på tomten, innan det var dags att åka in till Kristianstad för att äta middag med fyra kollegor. Mycket gott och mycket trevligt. Lite sent blev det så jag känner mig ganska så trött nu. (Gäsp!)


 Rönnen är inte lika fin längre, bladen har börjat bli fläckiga. Snart nog blir de gula och faller av.


Mitt ute på gräsmattan har S ställt en korg med smultronplantor. Som vi inte vet var vi ska sätta ner. De förökar sig enormt och hela vårt jordgubbs- och smultronland är översållat.

Måste rensa där också. Till våren. Under vintern får de stå tätt intill varandra så klarar de kanske vintern bättre? Eller är det bara en ursäkt för att slippa rensa nu...?


Violerna har börjat om med sin blomning. Snart blir det frostnätter och de klarar genska många sådana, men sakta inser de att det inte är vår riktigt ännu.


Och visst ger smultronen skörd fortfarande, men det tar lite längre tid innan de mognar. Och de är inte längre så många. 


Krassen blommar snällt vidare...


och Kärleksörten har precis börjat. Den är den perfekta snittblomman, står inne tills den rotar sig!


Har nog aldrig haft såna mängder av frukter på Benveden som i år. Vi får ostört njuta av fägringen eftersom de inte är ätliga för fåglarna ens. Kan undra vad det är för mening med oätliga frukter?!


Ätliga skulle däremot de här druvorna lätt kunna bli. Men nu är det nog kört! Det går för sakta  för dem att mogna och dagarna blir inte precis varmare...


På stentrappen upp till den "övre" gräsmattan står två zinkhinkar med höstblommor. Ljung, prydnadskål och silverek. Brukar ha dem varje höst men färgerna kan skifta. Förra året gick de i lila/rosa, i år helt i vitt. 

Ja, det var vad jag hade att visa idag. Fantasin att skriva är inte på topp. Dels för att jag är trött och dels av andra orsaker.

Ha en fin helg!

KRAMAR!

9 kommentarer:

  1. Fina bilder!!
    Du kan väl ringa när du vaknar idag?
    Puss!!

    SvaraRadera
  2. Jag hör av mig! hade jag tänkt skriva :) Jag menar - kommenterar strax. Kram

    SvaraRadera
  3. Hej A-L Jag har precis mailat dig:) Kram.

    SvaraRadera
  4. Aha, då ska jag kolla min mail :)

    Jag tycker visst att du kan skriva inlägg ibland som inte är så jätteglada och roliga. Det är ju livet det också och det är ju bara ibland isf.

    Kanske du kan ha väv på vindruvorna. Då kanske du hinner smaka nån innan kylan tar dem. Hoppas det känns bättre för dig snart...Nu ska jag kolla mailen :) Kram

    SvaraRadera
  5. Fina bilder som vanligt Karin. Om du har för många smultronplantor över så tar jag gärna emot några.Aston älskar att plocka o äta bär av alla sorter så jag tänkte utöka odlingen ;-). Många,många kramar till dej, hoppas du mår bättre i morron.

    SvaraRadera
  6. Eva! kom över och ta så många du vill ha! Kram :)

    SvaraRadera
  7. Du får vänta tills nästa år, nån gång. Tar med min egen rödlök :))

    SvaraRadera
  8. Fina höstbilder Karin! September är ingen bra månad för mej heller..
    Har ofta kännt mej nedstämd, troligt är den analkande hösten..(och andra saker som hänt i september). Du kan väl höra av Dej om Du ska till Kristianstad nån em så kanske vi kan ses där en stund?
    STORA KRAMAR //Maria

    SvaraRadera
  9. Hej Maria! Torsdag den 6/10 är jag ledig. Om du kan och om jag orkar (jobbar 10,5 h fyra dagar i sträck dessförinnan) så passar det då. Skulle behöva köpa en kappa/jacka som passar till kjol. Vi kan ju ringas:) KRAM!!!!

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du lämnar en kommentar! ♥