söndag 27 november 2011

Första advent


Hejsan

Jisses vad det viner runt knutarna ikväll! Och här inne sitter vi och tyckte ju först att det var lite mysigt:) Eftersom vi inte behövde gå ut. Men sedan blev det en halvtimmes strömavbrott och efter en kvart hade vi fått nog. Det var inte så kul längre liksom. Vi satt ju dessutom och tittade på TV.

Tänkte på Gudrun. Hur kallt det blev i vårt hus. Att våra telefoner inte fungerade. Att vi fick elda brasa och grilla korv för att få varm mat. Och det är ju så himla mysigt med brasor och korvgrillning, men bara när man inte måste. 

Och ändå hade vi bara strömavbrott ett dygn då. Ute i byarna fanns det de som hade avbrott i flera veckor! 


Har inte tagit bild på adventsljusen, ni får tro mig ändå: Det är sant att det är första advent. Snö? Nej. Kallt? Nej. Gröna gräsmattor? Ja. Nattfrost? Nej. 

Ingenting är längre som förut.


Inte ens Nisse. För han har varit märkligt stilla idag. Sovit jättemycket. Knappt busat alls. Tror att han inte tycker om vädret för han lyssnar mycket utåt.


En sådan här katt tänker Emma skaffa. Rasen heter Bengal. Ser ut lite som en leopard i pälsen. Jag tycker nog att Nisse är finare:)))


Min lampa som jag visade häromdagen har nu fått en ny skärm. Det är Jennys gamla sänghimmel som har fått sätta livet till:) Inspirationen kommer från lampan "Liv" (som är jättedyr). Men man kan göra en (nästan;)) likadan närapå gratis om man vill. Och hur stor eller liten man vill.

*

Mitt problem med att göra inlägg berodde på att blogspot inte längre stöddes av Google så jag har uppdaterat till Chrome och nu funkar det utmärkt igen! Bara en liten parentes.


*
Nu tänker S gå o lägga sig...vill inte vara ensam uppe när det är spökväder så jag hoppar nog ner bredvid honom! 
Ha en fin måndag!

KRAM!

6 kommentarer:

  1. Fin lampa!!!!
    Fanns min gamla sänghimmel kvar, haha!!?
    Puss

    SvaraRadera
  2. Hahahha - inte nu längre;) Men det finns kvar så det räcker till en lampa till Alices rum sedn om du vill?
    Puss!

    SvaraRadera
  3. Hej Karin! Jag håller med dej om att Nisse är finare, finsre än vilken raskatt som helst! Och så är det ju insidan som är viktigast! Skönt att det slutat blåsa..Nu ska jag snart ut på "sta´n" och köpa julklappar till de minsta katterna...Allt Gott//Kramar//Maria

    SvaraRadera
  4. Maria: Ja hu, vad det blåste! Ja visst är bondkatter finast:) Nu ligger han i S:s knä framför TV:n helt slocknad:)
    Vi har det så mysigt nu när Lisa bor hemma på veckorna:) Både barn och husdjur, precis som förr:D
    Hoppas du hittade fina klappar, här blir det väldigt reducerat i år! :)))
    Kram.

    SvaraRadera
  5. Heeej! Fin Nisse. Fin lampskärm. Fin Karin.

    Har det slutat storma? Jag kan inte sova när det stormar eller blåser mycket. Det hörs som att huset ska falla ihop eller lyfta.

    Jag känner en som har en Bengal. Vilddjur. Stort vildjur på många kg. Har sett dem på en stor djurpark för många år sedan. Då något att se på "safari" i djurparken. Vildkatten. Nu huskatt :) Kul för dem med katt som fyller upp famnen :)) Men Nisse, åhh Nisse ingen är väl som du :)

    Nu ska jag krypa i säng. Har en mycket fullspäckad dag imorgon. Hoppas att du haft det bra på jobbet.

    God Natt & Sov Gott finaste Karin! ♥

    SvaraRadera
  6. Hej söta du! ♥ Du skriver alltid så gulliga kommentarer. Misstänkte faktiskt att det var en stor katt för den ser stor ut på bilderna jag har sett. Kanske får Emma tänka om?

    Ja,det är lugnt ute nu, men det är många träd som har fått sätta livet till igen. Så synd. Fina, gamla träd som har stått så länge. Och nerblåsta grenar överallt på marken. Vissa ute i byarna har strömavbrott fortfarande ända seda vid 18-tiden i gårkväll.

    Det är sådana här dagar som jag blir riktigt förb.... över att vi slängde ut vedspisen!!

    Hoppas att du har en bra dag i morgon. Jag jobbar kort dag, bara 8timmar:)

    Kram, kram! :) ♥

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du lämnar en kommentar! ♥