torsdag 24 november 2011

Plötsligt fattas det någon...

Godkväll!
En sorglig dag.

Vi har haft ett plötsligt och oväntat dödsfall på jobbet, det är omtumlande och ofattbart. Vi jobbade inte så nära, men möttes ofta i korridorer och lektionssalar och bytte några ord.
Ena dagen där - nästa dag borta.

Det är svårt att ta in.
Så svårt att fatta.
Alla pratar om det, alla sörjer.
♥ Alla känner för hans familj ♥

I morgon efter frukost ska vi alla samlas till en minnesstund i aulan; elever, lärare och övrig personal.

Det blir en tung dag för många av oss.
Ingen fungerar, alla tänker på det som har hänt, ingen verkar veta vart de är på väg eller vad de skulle göra, man bara går omkring.


Bilden hämtad ur Allt i Hemmet


Här hemma är det inte på långa vägar någon adventsstämning ännu.
Men det känns ganska oviktigt just nu. Tids nog tar jag tag i det också. Har min extralånga arbetsvecka framför mig så det får bli när det blir.

Ett par stakar kommer fram till helgen i alla fall.

Nu ska jag gå ut till Nisse och därefter är det nog dags att sova. I morgon är en ny dag.

Hoppas den blir bra för er!
Ta hand om er!

KRAM!

7 kommentarer:

  1. Nej men så tragiskt och sorgligt!
    :( När det händer slår det ner som en bomb. Stackars hans familj. Förstår att ni alla är chockade. Även om man inte varit nära vänner utan arbetskollegor som träffats lite i korridorer eller fikarum är det ju så hemskt!

    Pynta och greja blir sen. Det är ju inte världsviktigt, precis som du säger hinner du det sen. Jag är inte riktigt heller i fas men det ordnar sig.

    Jag är hemma idag också. Mår inte bra. Men det är inte som magsjuka heller. Vi åt pizza tidigare i veckan och min sambo blev likadan. Efter två dagar var det min tur. Ja ja , det går ju över men det blir ju så mycket avdrag på lönen för nu har vi båda varit borta :(

    Det ligger lite snö kvar. Förhoppningsvis stannar den. Lite ljusare och finare är det med den. Nu ska jag hasa mig ut med hundarna en liten sväng. Dottern är hemma och är hängig. Sonen håller också på att bli förkyld. Det känns som en enda stor smitthärd här och att vi alla kommer att ligga utslagna. Det är bara att försöka kurera sig så gott det går.

    Du har din långa arbetsvecka framför dig...Börjar du på söndag då också? Tur du blir långledig sen.

    Kram fina Karin! ♥

    SvaraRadera
  2. Men usch så hemst o tråkigt! Hoppas det blir en lung o skön helg iaf. Kram

    SvaraRadera
  3. Det är alltid svårt när någon plötsligt "gått bort" orden finns inte för att uttrycka vad man känner..Min synskadade fasters man har hastigt blivit sämre, han har sen många år KOL och fyllde 87 i maj..Förstår inte hur min faster klarat de år som han varit sjuk och hur det ska bli för henne sen..
    Idag har jag pepparkaksdoft i "huset" och några saffransbullar ska det oxå bli! Och i morgon åker vi till Öland!
    Ta hand om Dej kära Karin! Kramar Maria

    SvaraRadera
  4. Tänker på er alla! Undrar förstås om jag träffade honom på sista kursen, för bara en vecka sedan? KRAMAR<3

    SvaraRadera
  5. Maria och Ulla: Ni känner honom båda: Det är Thomas som inte tyckte att livet var värt att leva längre (efter en lång tids sjukskrivning pga depression).

    Han som var så full av liv och kraft...ingen visste hur dåligt han egentligen mådde inuti.

    Hela skolan är i chocktillstånd.
    Kram.

    SvaraRadera
  6. Ann-Louise: Ja, det är så sorgligt. I natt hade jag svårt att sova. Har legat och tänkt på livet och döden. Hur en del vill leva och kämpar in i det sista (kroppsligt sjuka) medan andra inte har någon livslust alls (kroppsligt friska)Om man kunde byta och ge bort sin friska kropp till någon behövande. Eller byta huvudet som har så sjuka tankar till ett friskt. Sådana konstiga tankar har jag haft och en massa andra. Jag har formulerat brev till andra sidan och skällt på hur själviskt ett självmord är. Hur många som drabbas och mår jättedåligt. Jag vet att man inte tar in sånt i den stunden, men det är så fel!!! Så fegt. Stanna och kämpa! Sök hjälp!
    Jamen, det hjälper ju inte, jag vet. Men så går mina tankar och då kan jag inte sova.
    Har jobbat idag, vi har en extra helgkurs. Jobbar en stund i morgon också. Sedan kommer min tunga vecka. Plus helg. Men det är den sista helgen innan jul:)

    Kram♥♥♥

    SvaraRadera
  7. Birgit: Ja det är väldigt tråkigt. För oss alla som arbetade med honom, men förstås så mycket mer för hans familj. Hustru, fyra barn och två barnbarn.
    Ute regnar det och jag jobbar några timmar varje dag i helgen. I morgon sedan jag har arbetat klart ska vi åka på julmarknad.
    Kram.

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du lämnar en kommentar! ♥