onsdag 27 juli 2011

Ännu en dag som småbarnsföräldrar:)

GO'KVÄLL!

 Ja nu går det som på räls med de små! Första dagen så var jag lite orolig över hur det skulle gå, men nu vet jag ju! Det går BRA:)

De är ju vana att vara här hos oss, men eftersom det är första gången som inte mamma är med kändes det lite knepigt. Och så många dagar på en gång! Trodde nog att det skulle vara gråt och tandagnisslan minst halva tiden.

Men till min stora glädje så verkar de trivas även utan föräldrainblandning. ♥


Alice som är en riktig mammagris har en skvätt längtan efter henne när hon ska sova, men annars går det jättebra! Det finns ju mycket att roa sig med här och både S och jag finns ju här hela tiden. Här har hon samlat hela Barbiefamiljen för en 'utflykt till stranden' 


Sofia tycker att de där benranglen till dockor är helt värdelösa. Tacka vet jag riktiga dockor verkar hon tänka. Hon pratar inte så mycket ännu, det går bra med ett litet grundordförråd plus det lilla söta pekfingret. (Får nästan anfall när jag ser det:) Gaaaaahhhhh)


Det här med maten...

Så här ser vårt köksbord ut efter en måltid. Ingen av dem vill ha någon sås. Den ena äter korven men lämnar riset, den andra gör tvärtom:) Idag gjorde jag köttbullar och Sofia blev jätteglad medan Alice ville ha pannkakorna de fick till lunch. Igen. Tur att de inte är här länge nog för att få skörbjugg. A frågade ikväll vad vi ska äta i morgon och när jag sa att vi ska äta fiskpinnar och pot.mos så ville hon ha pankisarna som är kvar istället...:) Får väl hitta på något annat då...



Jag vet, jag ska slänga den...när jag får tid :)  Alice verkar också tycka att den ser för eländig ut, för hon har dekorerat den med en avbruten petuniablomma:D

Sofia har haft renlighetsmani idag. De har haft ett handfat, en liten tvål och en handduk ute vid trappen och det har varit ett himla tvättande. Det är bra, eftersom det flyttade fokus från gårdens grus som hon annars öser in på plattorna så det gör ont i fötterna när jag kommer ångande utan skor. Vilket jag väldigt ofta gör:) Ajjjj...vad det gör ont! Massavassa stenar har vi.


Alice går balansgång på en planka som kommer att ingå i den sandlåda S håller på att bygga. Vi åkte in till Kristianstad idag och kollade på en färdiggjord för 400:-. Det var den klenaste sandlåda vi hade sett! Inte värd hälften! Så S bygger nu en egen. Han gillar ju att fixa.

Alice ska bli snickare som morfar när hon blir stor säger hon. Hon har kanske fler morfäder än jag vet om, (Nej det kan hon ju inte ha - vad skulle det göra mig till?) för den här är då inte snickare. Är i alla fall lite impad över att hon kan sätta ihop rätt yrke med sysslan han utför för tillfället :D


Här vid vår gamla husvagn håller han på. Flickorna gillar att vara därinne och leka, har inte kollat hur där ser ut ikväll. Alice kom in med alla gardinomtag i eftermiddag, så det ser nog inte så fräscht ut, nej ;) De har hängt därinne för att se på när morfar sågar brädor.

Ha det! Njut av sommaren, snart är den slut! Vi har också gula löv på våra björkar A-L!

KRAAAAM!


6 kommentarer:

  1. Tack för att ni tar så väl hand om mina små gullungar!!! Puss

    SvaraRadera
  2. Hahaha Du är så rolig !! :)) Du är fenomenal (eller hur det nu stavas)på att beskriva hur allt är och på ett sånt sätt att det är precis som om man är där själv :)) Foton från det verkliga livet också. Inget inredningstrams och parfymprovning här inte :)) fast det är kul när du gör det också:)) Tack så mycket för det! Du lever och mår. Bra ;) De där gula löven ni har kommer troligast härifrån. De har väl blåst dit....

    SvaraRadera
  3. Fattar inte din oro innan de små skulle komma??? Du som är en sån supermamma, mina grabbar tyckte i alla fall det då de var små "att du var mer mammig än vad jag var". Hm......Därför vet jag att du är en lika bra supermormor.
    Kram från mig till dig
    Chris

    SvaraRadera
  4. Jenny: fast numera är det MINA små gullungar! Vi bytte lås på dörren idag:) puss!

    SvaraRadera
  5. Ann-Louise: Ja, ännu så länge lever jag;) Ont krut du vet...Tack för din gulliga kommentar:))) Ser att du har fullt upp med din växande blogg :) Kram!

    SvaraRadera
  6. Chris: Tack för din tro på mig, vet inte varför jag var så orolig egentligen...kanske för att Lisa sov över hos mormor en gång för att hon ville det själv. På morgonen ville hon inte fika ens utan bara gå därifrån. Det enda hon sa var "Här ska jag aldrig sova mer" KUL för stackars mamma som var världens bästa med mina barn...:)
    KRAM!

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du lämnar en kommentar! ♥