onsdag 20 juli 2011

Korori på besök och en sväng på tomten


Go'kväll!!
I dag har vi återigen haft en regnig eftermiddag. Det har blivit varannan-dags-väder nu ett tag, och det gör ju att gräsmattorna fortfarande är frodigt gröna och att man inte behöver lägga ner samma omsorg med vattningen längre.

För mig får det gärna regna bara det är varmt:) Vi har så mycket av våra uteplatser under tak så det gör inget...! :)


 Vi har ännu en gång haft besök av John och Korori. Här ser man om man jämför med Johns hand hon inte är så stor som en schäfer, även om hon liknar den en del. Rasen är Japansk och är en korsning mellan Kai och Shiba. Om nu det säger någon något?


Tog en promenad runt på tomten i regnet. Vindruvorna växer snabbt och har nu fått ett klätternät. Nästan läskigt att se hur fort de små "spröten" slingrar sig fast om järnstänglarna.


Druvorna växer också - ska bli spännande att se om vi hinner äta några. Beror ju helt på sommarens längd och hur varmt det blir. Ännu går det inte att se vilken planta som har blå eller vilken som har röda druvor. Bägge är jättegröna:)


Tomaterna har vi börjat skörda. I år har jag bara sått körsbärstomater och många blir det:) 
MUMSFILIBABBA!


S har klippt häcken. Stenarna har vi samlat ihop för att lägga bakom druvplantorna under altanen för att täcka mellanrummet. Mellan altanen och marken alltså.
Bakom druvorna. Så det inte drar kallt på dem i vinter. Och så det ser finare ut;)

Ja.


Grusgången vid häcken slutar med en trapp som fortsätter med en annan (igenvuxenavogrässomjagskarensanästavecka) grusgång som leder till (barn-)barnens lekstuga.

Ingen ser väl den gröna vattenslangen!? Nej, det var skönt, för jag tycker att den skämmer lite...


Fint ogräs mellan stenplattorna och gruset vid lekstugan.

I morgon kommer det bilder på balkongen (om det inte regnar hela dagen vill säga)
Nu ska vi se på en Film!!! Och inget godis har vi hemma...hur ska det gå?!

KRAMAR!

6 kommentarer:

  1. Hej! Jag har sett att det inte uppdateras på din blogg. Jag vet inte varför. Min kusins blogg uppdateras inte heller alla gånger hos mig. Ibland har det gått tre dagar. Jag är ju o snokar hos dig flera gånger varje dag oftast för att jag inte ska missa något :) Nej, det är ju ingen schäfer :D, som jag trodde då ;) Men mycket fin hund är det och verkar lagom storlek på. Nä, vilken slang? hihi

    Hoppas ni hinner få njuta lite av druvorna, men det behövs mera sol absolut, sol på dem alltså. Det ser så fint ut hos er :) Vi ses!

    SvaraRadera
  2. Den här tvåvägskommunikationen är ju lite rolig:D Fanns inte du skulle jag inte idas blogga ♥ Skiner det igenom mycket i min blogg att jag är gammal och mossig?! :)))Kram:)

    SvaraRadera
  3. Gammal och mossig?! Nähä du! Du är bland det fräsigaste jag vet :)) Nu höll jag på att skratta ihjäl mig också över hur töntig jag lät då, pratar högt för mig själv :)) Jag är glad att du bloggar trots att jag vet vad du skrivit förr om det....Skulle du sluta måste vi ju fortsätta via mail. Så är det ju bara! ;) Har faktiskt tänkt på din onda nacke idag...Hur det är med den och så. Vi ses :) ♥

    SvaraRadera
  4. Hej
    Vad härligt med vindruvor önskar mig det med....
    så härligt det ser ut i din trädgård oxå...
    ha en skön fortsatt sommmar ta hand om dig och njut
    kram
    sandra

    SvaraRadera
  5. Sandra: Detta är vårt tredja försök att odla vindruvor:) Nu har vi hittat en sort som ska tåla 30 minusgrader! Hoppas att vi ska kunna få dem att övervintra! :) Ha det bra du med! Kram.

    SvaraRadera
  6. Ann-Louise: Jag har fått en andra omgång massage idag och är öm överallt. Svårt att säga om jag är bättre eller inte ännu...:) Jo, det är jag nog! Tror jag. :)

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du lämnar en kommentar! ♥