måndag 11 juli 2011

I vår trädgård just nu

HEJSAN! :)

Här regnar det plötsligt inlägg;)

Denna sommar är ju helt enkelt underbar! Tog min dagliga runda och vattnade/plockade vissna blommor tidigare idag. För varje år som går så njuter jag mer och mer av att vistas hemma i vårt hus och på vår tomt.
Måste bero på åldern?


Man prioriterar helt enkelt andra saker.
Vid vår ytterdörr hänger denna rikligt blommande vita lobelia som jag njuter av varje gång jag går in genom dörren.

Klicka på bilden så ser du bättre!

Av min vän och arbetskamrat Åsa fick jag en påse frön i våras.
Trodde det var vanliga luktärter men de har ingen doft, så det är nog en förädlad sort. Men som dessa rankor växer!! Upp i vår Benved, den är nära två meter upp nu! Blommar i blått, cerise, rött, lila och rosa :) Den är jättefin, men vart skulle den ha tagit vägen om inte trädet råkat stå där bak?


Lavendeln samsas med jättehöga gula röllekor. Måste ha gödslat för bra även här för de har också kommit upp en bra bit över medelhöjd nu :) Fint med gult och lila.

Rosen som jag just nu inte kommer ihåg namnet på (Bornholm?) har jag fått av en annan fin vän, Chris(tina) för två år sedan. Den har med nöd och näppe klarat av den gångna hårda vintern. Ungefär halva busken har dött. Eller om man vänder på det så LEVER faktiskt den andra halvan;)


Vinbärsbuskarna är nu klara att skördas och det ska jag göra i morgon:) Innan fåglarna gör det åt mig ;) Ska även "tukta" tomaterna och binda upp dem, så en ny omgång med rädisor och ruccola. Och dra upp lite ogräs - inte fullt så mysigt! 

Och det roligaste av allt...våra nyplanterade vinrankor växer som 17! S börjar sin semester till nästa helg och då ska det fixas vid druvorna. Armeringsjärn att klättra på bla:)


Ett stort blomkruksfat till fåglarna och igelkottarna att dricka ur. Det hör verkligen sommaren till! Har inte sett våra småkottar på ett tag nu, men hör dem ibland stöka runt under altanen:)


Nytt för året är ju också att ha egna jordgubbar:) Mumsfillibabba!

Ja, tänk vad mycket sommaren har att erbjuda!  Vi ska mest vara hemma och pyssla den här sommaren, vilket vi älskar bägge två. Några dagsutflykter och en resa till Cypern är också inbokad innan vi börjar arbeta igen. Ifall det blir en regnig semester vill S ha en "solförsäkring". Han älskar sol och värme!
Ju varmare dess bättre!

Nu tänker jag faktiskt gå o lägga mig. Klockan är snart ett.

Hoppas ni sover gott! ;)

KRAMISAR!






8 kommentarer:

  1. Vad härligt att se att rosen lever och mår bra!
    Kraaaaaaam <3 <3
    Chris

    SvaraRadera
  2. Hej Chris! Vad kul att höra från dig här inne:D Rosen är så fin och jag sköter den efter alla konstens regler:)KRAAAAAAAAAM! ♥

    SvaraRadera
  3. Tror du har gröna fingrar minsann :) Jag tycker också att det är skönt att vara hemma. Hoppas ni får det riktigt härligt på er utlandsresa! Önskar att vi också hade lite kottar här hos oss. Verkar så mysigt :)

    SvaraRadera
  4. Nähädå, jag får det inte att funka. Har prövat allt och nästan gett upp..
    Kan du dra det en gång till, jag vågade inte fråga utan att låta tjatig. Jag har ingen mer tre än den uppe i sifferraden..
    Vilka fynd du gjort i förra inlägget, måste ta en tripp till Granit snart.

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Är helt övertygad om att du sköter rosen på allra bästa sätt, härligt att den överlevde tuffa vintern. (Den är ju "Anna-Lisas" egentligen ;))
    Brukar kika in här även om jag inte skriver, har kollen alltså. Hi, hi!
    KRAAAAAAAAAAM till er båda! <3

    SvaraRadera
  6. Du skriver ihop dessa tre: & hearts ; Utan mellanrum alltså. Det fungerar på vissa bloggar men inte på min. Så du behöver ingen trea;) Lycka till!

    SvaraRadera
  7. Ovan var till TINA the Shed!

    Ann-Louise: Ja det är mysigt med igelkottar om man inte har katt eller hund. De sprider en hel del ohyra (löss, fästingar...) så jag tror att du ska var glad att du inte har några kring gården:) KRAM

    Chris: Tror du misstar dig, det var väl stamrosen som var till mamma? Den har däremot strukit med i vinter tyvärr!

    SvaraRadera
  8. Förresten, är ert hus fortfarande vitt med rosa knutar??? Det var vårat när vi köpte det (fast inte särskilt fin rosa färg) Nu har vi gråa knutar. Kram

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du lämnar en kommentar! ♥