söndag 2 oktober 2011

En lång dag

...är tillända.
HEJ!♥
Vill bara skriva en liten hälsning. Har ju vant mig vid att blogga varje dag nu, så det känns konstigt att hoppa över det:)

Kom hem från jobbet för tre timmar sedan och gjorde chili-con-carne eller 'chilikonka' som vi säger hos oss:) Det är sååå gott tillsammans med en kall öl och nygräddat vitlöksbröd! Muuuummmms!
Trädet till vänster på bild är en norrlandsbjörk som står stark och rak. Den är fotograferad av Ann-Louise i "Lyckliga Praliner" Fick den av henne en dag när jag verkligen behövde ett TRÄD! ♥ Det finns 35 olika arter av björk. Skulle tro att det här är en vårtbjörk.

Det högra trädet är ett skånskt bokträd. Den bilden har jag tagit förra helgen. Gemensamt för dessa båda är att de är skogbildande lövträd. Boken används bl.a till glasspinnar och tandpetare därför att veden är helt smaklös. Det är ett vackert träd som kan bli upp till 45 m högt.

Jag hade aldrig sett en bok när jag flyttade hit till skåne. Blev omgående förälskad i dessa vackra träd. Det finns inte många naturupplevelser som slår bokskogens grönskande på våren. Underbart!

Detta...
blev visst lite väl seriöst
Nu ska jag gå och lägga mig! Eller för att citera HKH
"vända blad"

fast i min fickalmanacka då;)
I morgon är en ny dag. En ny vecka börjar. Nu gör vi det bästa av den! 
Ha det så gott!

KRAMAR!








  

2 kommentarer:

  1. Det spelar ingen roll vad du skriver om så är det ändå toppen! Jag tycker om allt du skriver och du har ju världsbäst humor ;)) Seriöst...njää men oväntat :))) Jag tycker mycket om bokskog fast det var väldigt länge jag fick se det speciella ljuset som det är.

    Finns fler träd om du behöver. Jag ger inte bort dem till vem som helst ;) Nog för att jag bor i norrland och skogarna är stora men de krymper även här. Därför är jag sparsam med dem :))

    Kram ♥

    SvaraRadera
  2. Tack Ann-Louise! Det är bra att du värnar om dina träd och inte delar ut dem till höger och vänster:)

    Har kommit hem från jobbet nu, dag två av fyra lååånga. På torsdag är jag ledig:)Är rätt så pigg faktiskt! Alla är så gulliga på jobbet, man blir ju bara så glad av att möta så mycket värme:D

    Kram:)

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du lämnar en kommentar! ♥