tisdag 18 oktober 2011

Lite inspiration och en del tacksamhet.

Hejsan!

Börjar med en inspirationsbild från Granit.  Nu är det så mysigt att tända ljus i höstmörkret så det är bra att ha en förvaring av lyktljus nära till hands.


Dessa nätkorgar från Granit är väl smarta som förvaring!?
Och snygga!
Den här wiren med klämmor är kanonbra att ha och klämma upp lappar, teckningar, bilder mm på. Både snygg och praktisk! Julkort kanske?   


Dessa ljusflaskor är nya för säsongen. Kommer säkert att synas i många inredningstidningar och bloggar ;)Stilrena och lite ovanliga.


 Bra att ha-skåp. Slukar en hel del som annars skräpar på hyllor och i lådor. Har en liknande i mitt kök där jag förvarar påsklämmor, häftstift, stoltassar, tejp, lim mm.

När den städas då och då hittar jag allt möjligt annat som har slängts in i någon låda där det funnits plats. Spikar. Hårklämmor. Gummisnoddar. En gammal klocka. Ja, så går det till hos oss. Det ligger i alla fall inte synligt och skräpar;)


Inte mycket färg i det här inlägget, nej! Den här boxen i två våningar ser väl också ut att kunna fylla en förvaringsfunktion!


Och så nu när kylan kommit till vårt nordliga land är det kanske dags att ta fram sin eldkorg!? Vi brukar ha vår tänd ute på gruset framför köksfönstret lite då o då under vintern. Ibland bara med en marshall i. Mysigt!!!

MEN.....

S, Emsi och Jonte i poolen vid "vårt" hotell.

...Nu vill jag åka tillbaka till Underbara Cypern!
Det är grått, kallt och regnigt här i Skåne idag!
Hade jag mycket pengar skulle jag ta en resa dit under oktoberlovet! Kan känna minnet av den varma luften, det ljumma vattnet och smaken av de svalkande, goda drinkarna;)

Kan se det vajande palmerna, de vackra blommorna, buskarna och träden. Det turkosa havet. Den svarta kvällhimlen med silvermåne speglad i vattnet. Kan känna avslappningen i hela kroppen. Må-bra-hormonet som genomsyrade hela mitt jag. Tempot som man fick bestämma själv. Barnen som skötte sig själva. Befrielsen att slippa oroa sig. Äntligen! 

Men eftersom jag inte har så mycket pengar så får jag stanna hemma. Börja planera lite för julen. Snart, snart:) Det har också sin tjusning!  

Det gäller att hitta njutningen i tillvaron där den finns:) Och jag njuter av att pyssla, göra om, måla, ändra, skriva, blogga, planera, sy och liknande saker:) - Också.

Men mest av allt njuter jag av min familj och att jag har goda vänner. Att vi är friska. Att alla barn är skötsamma, har jobb eller pågående utbildning. Att alla har det bra. Att jag har fyra fina barnbarn! 

OCH jag skulle nog kunna hålla på ett bra tag till, men vem orkar läsa det?
Hoppas att jag känner mig lika positiv och tacksam i morgon;))) 

Tack för idag!
KRAMAR!!!!! 

2 kommentarer:

  1. Snyggt snyggt snyggt!!!! Jisses du har öga för det där du ;)
    Det snöade här idag. Plötsligt vräkte det ner. Kände för ett ögonblick att nää det här vill jag inte. Förstår precis att du vill tillbaka till Cypern. En eldkorg kommer vi absolut att köpa i vinter. Vi har tänkt flera år på det men det har inte blivit av.

    Tack för dina kommentarer Karin! Du är bäst :) Vet du det? ♥

    SvaraRadera
  2. Å, tack snälla! Du gör mig så glad:) ♥ Ja det är stämningsfullt med snö, men kanske inte riktigt ännu...du kan väl ta lite bilder och visa?

    Eldkorgen är som allra bäst på vårvintern när solen börjar värma lite igen. Vi brukar grilla korv i den, sitta på skinnfällar i trädgårdsstolarna och det är bara så mysigt! Man behöver ju faktiskt bara gå ut på tomten;))) Praktiskt när de små kan gå in på toan och slipper frysa rumpan av sig;)

    Kram! :)

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du lämnar en kommentar! ♥