fredag 29 april 2011

Vägen hem

Halloj!

Idag när jag gick hem från jobbet tog jag några bilder på hemvägen.


I rabatten utanför porten växer dessa vårliga sippor som är utplanterade från en överblommad krukväxt för tre år sedan. De blommar rikligare för vart år, första året hade den bara två-tre blommor!

Här har vi suttit och druckit kaffe varje eftermiddag när det nu har varit så underbart fint väder!

Så här ser det ut när man kommer ut ur porten och vänder sig i min hemåt-riktning :) Den gamla, stora eken har precis börjat lövas.


I en stor kruka i portsprånget har min gulliga arbetskamrat Å och jag planterat dessa fina violpenséer:)


Mjukt böljande landskap på min hemväg. Bilden kunde dock ha blivit bättre. Solen gick i moln för ett ögonblick och kullarna är fortfarande översållade av vitsippor som knappt syns här!


Och när jag kom hem till vår gårdsplan stod denna skönhet och bugade i rabatten. Jag vet nog ingen annan blomma som är rutig - finns det överhuvudtaget någon fler??

För övrigt är det S's landskapsblomma kungsängsliljan! Min är åkerbärsblomman och vår nuvarande är Prästkragen. Och det finns verkligen prästkragar överallt här omkring!

FREEEDAG!

Ha en fin Valborgsmässoafton!
Kram!


3 kommentarer:

  1. Vilken fin väg hem du har :) Efter en sån väg varvar man nog ner efter jobbet och blir avslappnad. Även om man inte är stressad kanke. Vilken vacker blomma som står där. Har aldrig sett en sådan med det mönstret faktiskt. Men väldigt vacker! Ha en trevlig valborg ni också! :)

    SvaraRadera
  2. Fina bilder som känns igen!!! Mysigt!
    Helgen här är full av "barn", bara E är på annan ort. Hon firar Valborgsmässoafton i Uppsala. Och A jobbar till sent ikväll..
    Önskar en skön helg till Dej o S!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Ann-Louise: Ja min väg är idyllisk men jag hinner inte varva ner så mycket för det tar bara fem minuter att gå;) Jaghade inte heller sett kungsängsliljan innan jag flyttade söderut:) Ha det gott!

    Maria: Hoppas ni har det trevligt! Jag har sett så fina bilder på E och L på fb. Jag jobbar hela dagen i morgon så det blir en "tidig" kväll (Hmm...) KRAM!

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du lämnar en kommentar! ♥