måndag 7 mars 2011

porslin

HEEJ!!!

Ja, tack - den traven från LaShelf kan jag nog klämma in någonstans!

Tycker det är roligt med porslin. Dessa ser riktigt fina ut, men ät-ytan är snålt tilltagen. Älskar dock färg och form på dem.

 Just nu äter vi mest på Ikeatallrikar. Köpta på fyndet för en tia per styck. Beigefärgade...lite lagom tråkiga. Men fina. Faktiskt inget att störa sig på. Ikea finns även representerat som vinglasdistributör hos oss. Man behöver inte gråta när de går sönder, det är bara att köpa nya ;)

 När vi äter "fint" kommer ärveporslinet med guldkant fram. Det är bara det att de måste handdiskas. Så det står mest i skåpet och tar plats med alla sina tillhörande kannor, uppläggningsfat, asietter, djupa tallrikar, skålar såsterriner, tårtfat mm  som jag i stort sett aldrig använder.

Utom på Nyårsafton - då kommer det fram!



Så här ska tydligen kaffegodset se ut nu! Den lila ensamma koppen har jag fotat hemma hos Elin. Den är köpt på Cervera och är jättegod att dricka ur. Den rosa med guldmönstrad insida kommer från Åhléns.


De här nedre kopparna och asietterna finns nu på Broarne! De finns som både mocca- och tekopp

Min dator ville inte ta in fler bilder ikväll så jag får göra ett till inlägg! Återkommer....

6 kommentarer:

  1. Fina assietter! Hoppas du upptäckte att jag ställt in en del av dom i diskmaskin efter frukosten i söndags ;)!
    Pusssssar

    SvaraRadera
  2. Hej Karin!

    handdiska som är en sådan njutning. Alltid varm om händerna, man får stå i sina egna tankar, ingen som avbryter och vill ta över, har man också ett fönster över diskbänken har man ju bästa tänkbara utsikten att få drömma sig bort. Njut av att diska, fryser du någon gång om fötterna så ta ett fotbad samtidigt som disken. Ett eget hemma spa, vilken lyx!

    SvaraRadera
  3. Men alla dessa underbara underbara koppar och fat! Man blir alldeles lyckliga av dem. Tänk att få fylla ett vackert vitrinskåp med dem och bara njuuuuta! :)

    SvaraRadera
  4. Lisa: Ja det gjorde jag - tack för att du diskat! Hoppas ni snart kommer hem igen och att jag är ledig då :) Puss

    Sofia: hahaha - jag tänkte just på dig när jag skrev det där! Jag ringer nästa gång de ska användas så får du komma över och diska ;)

    Ann-Louise: Tack för kommentaren, dig har jag inte "sett" här förut! Ja, visst är de fina! Som karameller! Både till färg och form.

    SvaraRadera
  5. Haha A-L = Ann-Louise! Jag tänkte att du hette Anna-Lena! Kram!

    SvaraRadera
  6. Kalla mig för Anna-Lena du om det känns bra hahaha ;)

    SvaraRadera

Vad glad jag blir över att du lämnar en kommentar! ♥